Diyarbakır’da yazın habercisi acur tezgahlarda yerini aldı
Diyarbakır, 4 Haziran (Hibya) - Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde yaz aylarının vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan acur, tezgahlarda yerini almaya başladı.

Diyarbakır, 4 Haziran (Hibya) - Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde yaz aylarının vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan acur, tezgahlarda yerini almaya başladı.
Havaların ısınması ve yağışların etkisini sürdürmesiyle birlikte bölge halkının yakından tanıdığı acur meyvesi, yeniden tüketicisiyle buluştu. Sur semtinde esnaflık yapan Hamit İlhan, bu yılki mahsulün bereketli olduğunu belirterek, “Havaların ısınması ve yağışların devam etmesiyle birlikte bölgemizde yetişen acur meyvesi tezgahlarımızda yerini aldı. Çorak ve hafif kumlu topraklarda yetişen acur, bölgemizde Kürtçe ‘ecûr’ veya ‘kilyar’ olarak da bilinir. Çevre illerde ise ‘küte’ ismiyle anılıyor.” dedi.
Acurun sağlık açısından da birçok fayda sağladığını vurgulayan İlhan, “Özellikle bu mevsimlerde şehrimizde acuru tezgahta soyup tuzlayarak vatandaşlarımıza sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 antalyahaberci.com.tr Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.